Al principi de la sessió vam veure un petit vídeo sobre diferents obres de diversos artistes. Per exemple Picasso i Pollock, per poder comparar com utilitzaven el tractament de la línia al seu treball.
Tot seguit, la Roberta va escriure a la pissarra la paraula "Línia". Havíem de sortir i posar els adjectius que volguéssim per aquesta paraula. Al principi, vam escriure adjectius molt generals com fina, gruixuda, etc., però després, la mestra ens va indicar que penséssim com si aquesta paraula fos una persona. Aleshores, els adjectius que van sortir van ser molt diferents des del principi, per exemple, contenta, "borde", enfadada, elegant, etc.
Per la realització de la següent activitat vam deixar sobre cadascuna de les taules els objectes de color negre que havíem portat de casa. Entre d'altres, podíem trobar: retoladors, pintura, bolígrafs, colors, etc. Després, vam haver d'aplicar tots els adjectius que havíem pensat per la paraula "línia" a una làmina.
Aquesta primera part va agradar-me molt, tot i que, al final quasi tots vam acabar fent figures que ja coneixíem, com per exemple, cors. Després vam agafar altra làmina i havíem de repetir el procés, però aquesta vegada sense dibuixar figures sinó deixant anar la nostra imaginació fent línies "sense sentit" amb les mateixes consignes que anteriorment.
Crec que és una activitat interessant perquè ens permet treballar amb diferents materials i experimentar com utilitzar cadascú i observar el tipus de dibuix o, en aquest cas, el tipus de línia que podem realitzar.
Amb els infants és una activitat interessant que crec que els podria agradar. Amb aquesta activitat podran veure el tractament de la línia amb diferents materials, per exemple, amb un bolígraf amb el qual la línia serà fina i poc intensa o amb un pinzell gruixut on la línia serà molt més grossa que l'anterior i més intensa.
Un dels dubtes que se'm van ocorre després de la realització de l'activitat, va ser perquè no utilitzàvem diferents colors i no només el negre. Després d'escoltar la resposta de la Roberta, em va fer pensar que moltes vegades "sobrecarreguem" als nens i nenes oferint-los molts materials o possibilitats i acabem oblidant realment l'objectiu que pretenem aconseguir. En aquest cas, no era l'estètica o el color sinó el tractament de la línia amb diferents materials.
Tot seguit, vam realitzar la darrera activitat que consistia en, per parelles, dibuixar qualsevol cosa en un paper de mural. Una persona de la parella es posava davant de l'altre i tancava els ulls permetent al seu company o companya que agafés la seva mà per dibuixar alguna cosa. Després es canviaven els torns.
Finalment, vam intentar identificar objectes, formes, cares, etc., en els gargots que havíem fet per poder així tornar a realitzar l'activitat. Aquesta vegada, però, en comptes de moure a la parella per tot el mural ens quedaven quiets i li dibuixaven el que volíem a l'esquena perquè l'altra persona ho pogués reproduir amb els ulls tancats sobre el mural.