
Vam nomenar diferents tipus de màscares, segons la seva procedència i significat. A més també vam acompanyar l'explicació amb diferents fotografies perquè tots els companys i companyes poguéssim contemplar-les.
Van sortir màscares de tot tipus. Les africanes, fetes principalment de fusta i molt presents en les cerimònies tradicionals; les maies i asteques, com a objecte de poder i privilegi; les egípcies, molt utilitzades per lluitar i en les cerimònies funeràries; les orientals, part fonamental de les representacions teatrals; les mexicanes, utilitzades en diferents rituals i molt lligades a la mort; i les venecianes, sinònimes de bellesa, misteri i seducció, molt populars pel seu ús al tradicional Carnaval.
Va ser una manera molt dinàmica de conèixer més sobre les diferents cultures que envolten el nostre planeta.
Fem la nostra màscara - 1a part
Com a nova activitat i relacionada amb tot el que envolta a l'inici de la classe la Roberta ens va proposar crear la nostra pròpia màscara feta amb elements de la natura ( fulles, blanques, semilles, etc.) sobre una base de cartró. Aquesta creació havia de tenir un cert significat, ja que un cop acabada s'hauria de mostrar a la resta de la classe representant tot allò que volíem expressar a la resta de la classe. La presentació i representació de la màscara es durà a terme en la pròxima classe.
Rebeca Gómez